Apel

Împreună împotriva dislocării și nebunia chiriilor
Apel la protest în Berlin, pe 6 aprilie 2019

Frenezia imobiliară și prețurile exagerate sunt o problemă tot mai mare. Oamenii sunt în continuare dislocați si evacuați cu violență din cauza chiriilor tot mai scumpe. Centrele sociale, afacerile mici și cartierele sunt distruse. Oameni îngheață de frig în timp ce există clădiri goale, nefolosite de nimeni.

Totuși, anul trecut numeroase proteste și acținuni directe împotriva evacuărilor au pus baza unei mișcări pentru dreptul la locuire: în aprilie 2018, 25.000 de oameni au ieșit în stradă revendicându-și dreptul la chirii accesibile și siguranță locative. Nenumărați chiriași și chiriașe s-au organizat în cadrul comunităților, grupurilor informale și asociațiilor ocupând spațiile nefolosite. Evacuările forțate au fost astfel blocate. Pentru prima data în lume, acțiunile directe și protestele comunităților din cartierul Kreuzberg au oprit dezvoltarea unui Campus Google.

Încurajate și încurajați de aceste succese, organizăm o nouă demonstrație în Berlin împotriva evacuărilor și chiriilor inaccesibile. În aceeași zi vor exista mai multe proteste concomitente în orașe deiferite.

Piața liberă imobiliară ne sărăcește și marginalizează – locuirea este un drept uman

Inegalitatea socială și condițiile de trai precare nu normale. Ele sunt rezultatul comercializării nevoilor noastre fundamentale. În cadrul demonstrației pentru dreptul la locuire, vom merge împreună la Târgul Imobiliar din Berlin să afirmăm că locuirea nu este o marfă – ci un drept uman. Împreună luptăm și ne solidarizăm împotriva unui oraș al chiriilor în creștere, în care prea puțini oameni beneficiază de drepturile noastre ale tuturor. Vrem un oraș:

  • plin de viață, ce ne prioritizează drepturile și nevoile tuturor, indifferent de etnie, limbă, vârstă sau abilități
  • în care clădirile sunt construite pentru locuit, nu pentru profit
  • în care nimeni nu este nevoit să locuiască în adăposturi de urgență, tabere sau pe stradă
  • și în care locuințele, terenurile si parcurile sunt un bunuri publice.

Pornind de aceste principii, revendicăm o schimbări radicale ale politicilor locative și exproprierea întreprinderilor imobiliare bazate doar pe profit. Sprijinim soluții locative adecvate ce prioritizează nevoile și interesele tuturor.

Ne opunem!

Haideți la protest pe 6. aprilie 2019 la ora 12:00 la Alexanderplatz, să demonstrăm împreună la Târgul Imobiliar din Berlin la Eichenstraße (strada) / Arena.

Uniți-vă si participați la zilele de acțiune între 27 martie si 6 aprilie!

Schimbăm împreună!