Thirrje

Së bashku kundër shtypjes dhe marrjes së çmendurisë

Thirrni për një demonstratë në Berlin më 6 prill 2019

Çmenduria me qira po përkeqësohet. Si më parë, njerëzit janë zhvendosur nga qiratë në rritje dhe janë dëbuar. Kiezläden, tregtia dhe lagjet janë shkatërruar. Njerëzit ngrijnë ndërsa shtëpitë janë bosh. Por, vitin e kaluar u shënua edhe nga protesta të shumta dhe veprimet që na japin kurajo: 25.000 njerëz demonstruan në prill 2018 Berlin luftarak kundër qirave të larta dhe zhvendosje, qiramarrësit të panumërta * brenda organizohen në komunitetet në shtëpi, konkursi u pushtua dhe forcë dëbime u bllokuan , Në Kreuzberg, iniciativat lokale penguan një kampus të Google për herë të parë në mbarë botën. Forcuar nga këto suksese, ne jemi përsëri mobilizuar për një demonstratë në Berlin këtë vit. Gjithashtu në shumë qytete të tjera do të demonstrohet në këtë ditë kundër marrëzisë dhe shtypjes me qira!

Treg Pushtet Varferi – Jeta është e drejta e njeriut

Pabarazia shoqërore e kushteve të jetesës dhe të jetesës nuk është një ligj i natyrës. Është rezultat i marketingut të nevojave tona themelore. Kjo është arsyeja pse po tërheqim së bashku në panairin e pasurive të patundshme në Berlin, për të treguar se jetesa nuk është një mall – por një e drejtë e njeriut!

Në qytetin e qirasë në rritje, me ato pak që i nevojiten të gjitha, ne bashkojmë kohezionin tonë, diversitetin dhe solidaritetin tonë. Ne duam një qytet:

  • i cili nuk është një model biznesi, por një hapësirë ​​jetese për të gjithë – pavarësisht nga origjina, gjuha, gjinia, mosha apo gjendja shëndetësore
  • Në të cilat shtëpitë janë ndërtuar për të jetuar dhe jo për përfitim,
  • ku askush nuk jeton në strehimore, në shtëpi apo në rrugë,
  • dhe ku hapësira e jetesës, toka dhe natyra janë pronë e përbashkët.

Ejani të rezistojmë

Ejani në demonstratë më 06 prill 2019, në orën 12 në Alexanderplatz, në mënyrë që të mund të lëvizim së bashku në panairin e pasurive të patundshme të Berlinit në Eichenstrasse / Arena.

Ulu dhe merr pjesë në ditët e veprimit nga 27 mars deri më 6 prill!

Së bashku ne mund të bëjmë një ndryshim!