Kutsu

YHDESSÄ HÄÄTÖJÄ JA VUOKRAKISKONTAA VASTAAN!

Kutsu mielenosoitukseen 6. huhtikuuta 2019 Berliinissä

Vuokralaisten tilanne pahenee jatkuvasti. Jatkuvasti nousevat vuokrat pakottavat asukkaita muuttamaan, ja monet ovat joutuneet häätöjen kohteeksi. Kivijalkakaupat, pienyritykset ja sosiaaliset ryhmät joutuvat etsimään uusia tiloja, ja perinteiset naapurustot ja yhteisöt ovat hajoamassa. Ihmisiä paleltuu kuoliaiksi kaduilla samalla kun rakennuksia seisoo tyhjillään. Viimeisen vuoden aikana monet mielenosoitukset ja suora toiminta vuokrankorotuksia vastaan ovat kuitenkin käynnistäneet voimakkaan liikkeen asumisoikeuksien puolesta: huhtikuussa 2018 peräti 25 000 ihmistä osallistui Berliinissä mielenosoitukseen vuokrankorotuksia ja häätöjä vastaan. Lukemattomat vuokralaiset ovat järjestäytyneet monissa eri yhteisöissä, tyhjillään olevia tiloja on vallattu ja monia häätöjä estetty. Kreuzbergissa saavutettiin maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen tulos, kun paikallisen yhteisön toiminta onnistui estämään Google Campus -keskuksen avaamisen.

Näiden menestystarinoiden voimistamina järjestämme tänä vuonna uuden mielenosoituksen Berliinin armottomia vuokramarkkinoita vastaan. Myös monissa muissa kaupungeissa järjestetään samankaltaisia tapahtumia samana päivänä.

Markkinat luovat köyhyyttä – oikeus omaan kotiin on ihmisoikeus

Asumiseen liittyvä sosiaalinen eriarvoisuus ei ole mikään luonnonlaki. Se on seurausta ihmisten perustavanlaatuisten oikeuksien kaupallistamisesta. Huhtikuun 6. päivä me yhdistämme voimamme tätä epätasa-arvoa vastaan ja vierailemme Berliinin kiinteistömessuilla osoittaaksemme, että asuminen ei ole hyödyke, vaan ihmisoikeus!

Vastustamme nykytilannetta, jossa vuokrat on päästetty karkaamaan käsistä. Tässä kaupungissa vain harvat omistavat sen asian, jota kaikki tarvitsevat: oman kodin. Me edustamme monia eri tahoja, mutta tästä asiasta me olemme yhtä mieltä. Tavoitteenamme olevassa kaupungissa:

  • on tilaa kaikille riippumatta ihmisten alkuperästä, kielestä, iästä tai terveydentilasta, eikä päätöksiä tehdä vain liiketoimintamallien perusteella
  • asuntoja rakennetaan ihmisten asuttaviksi, ei rahan tekemistä varten
  • kukaan ei joudu asumaan leireissä, tilapäisissä suojakodeissa tai kaduilla
  • asumisoikeudet, maa ja luonto kuuluvat kaikille.

Me vaadimme radikaalia muutosta asuntopolitiikkaan ja keinotteluun keskittyvien asuntoyhtiöiden pakkolunastamista. Me tuemme asuntokriisin ratkaisuja, jotka asettavat etusijalle tavalliset ihmiset ja yhteisen edun.

Me edustamme vastarintaa!

Liity mukaan mielenosoitukseen 6.4. 2019. Kokoontuminen klo 12 Alexanderplatzilla. Marssimme sieltä yhdessä kiinteistömessuille (Berliner Immobilienmesse), joiden tapahtumapaikkana on Arena (Eichenstraße).

Mobilisoi oman naapurustosi ihmiset mukaan jo ennen tätä tapahtumaa ja osallistu myös toimintapäiviin 27.3.–6.4. 2019 välisenä aikana.

Yhdessä me voimme käynnistää muutoksen!