Opkald

Samlet imod fortrængning og huslejevanvid
Opråb til demonstration i Berlin, 6. april 2019

Huslejevanviddet bliver værre og værre. Mennesker bliver hele tiden fortrængt og tvangsryddet på grund af stigende husleje. Nærbutikker, erhverv og nabofællesskaber bliver ødelagt. Mennesker fryser ihjel imens huse stor tomme. Sidste år stod dog også i talrige protesters og aktioners tegn, der giver os mod: 25.000 mennesker demonstrerede i april 2018 i Berlin mod høj husleje og fortrængning, utallige lejere organiserer sig i husfællesskaber, tomme huse blev besat og tvangsrydninger blev forhindret. I Kreuzberg forhindrede lokalinitiativer for første gang i verden et Google Campus. Styrket af disse sejre mobiliserer vi igen i år til en demonstration i Berlin. Også i mange andre byer bliver der på denne dag demonstreret mod huslejevanvid og fortrængning!

Markedet skaber fattigdom – Et sted at bo er en menneskeret

Den sociale ulighed indenfor bolig- og leveforhold er ingen naturlov. Derfor tager vi samlet til Berlins Boligmesse, for at vise at et sted at bo ikke er en vare, men en menneskeret!

Imod de stigende huslejers by, hvor få ejer hvad alle har brug for, sætter vi vores sammenhold, forskellighed og solidaritet. Vi vil have en by:

  •  som ikke er en forretningsmodel, men livsrum for alle – uanset oprindelse, sprog, køn, alder eller sundhedstilstand,
  •  hvor huse bygges til at bo i og ikke for profit,
  •  hvor ingen bliver nødt til at bo på herberger, sociale hjem eller på gaden,
  •  og hvor boliger, jord og natur er fællesgoder.

Derfor kræver vi en radikal kursændring i boligpolitikken og statsliggørelse af profitorierenterede boligselskaber. Vi understøtter almenvelsorienterede løsninger på boligspørgsmålet.

Lad os gøre modstand!

Kom til demonstration den 06. april 2019 kl. 12 på Alexanderplatz, så vi sammen kan gå til Berlins Boligmesse i Eichenstraße/Arena.

Find sammen og deltag i aktionsdagene fra den 27. marts til den 06. april!

Sammen kan vi skabe forandring!