Повикване

Заедно срещу изтласкването и  покачването на наемите.
Призив за демонстрация на 6 април 2019 година.

Наемите все повече се покачват. Както и преди, хората биват изтласквани и принудително изгонвани от увеличаването на наемите. Малките магазинчета, търговията и съседството биват унищожени. Хората мръзнат, докато жилищата стоят празни. Но миналата година бе белязана и от многобройни протести и действия, които ни дават кураж: 25 000 души демонстрираха борбено през април 2018 г. в Берлин срещу високите наеми и изтласкването, безбройни наематели се организираха в общности, празни жилища бяха  заети и бе блокирано принудителното изгонване. В Кройцберг местните инициативи за пръв път в света предотвратиха офиси на Google. Мотивирани от тези успехи, ние отново призоваваме за демонстрация в Берлин тази година. Също така в много други градове ще демонстрираме на този ден срещу дастичното покачване на наемите и репресиите!

Пазарна мощ води до бедност – жилището е човешко право.

Социалното неравенство не е естествен закон. То е резултат от комерсиализирането на нашите основни нужди. Ето защо се отправяме към панаира за недвижими имоти в Берлин, за да покажем, че жилищата не са стока, а човешко право!

В града на нарастващите наеми, където малко хора имат това, от което всеки се нуждае, ние събираме нашето единство, нашето многообразие и солидарност. Искаме град:

  • който не е бизнес модел, а жизнено пространство за всички – независимо от произход, език, възраст или здравословно състояние,
  • в който жилищата са построени за живеене, а не за печалба,
  • в който никой не трябва да живее в приюти, домове или на улицата,
  • и в който  жилищата, земята и природата са собственост на всички.

Затова призоваваме за радикална промяна в жилищната политика и за отчуждаване на ориентираните към печалбата компании за недвижими имоти. Ние подкрепяме жилищни решения, ориентирани към общото благо.

Нека се съпротивляваме.

Елате на демонстрация на 6 април 2019 г в 12 часа на Alexanderplatz, за да  можем заедно се отправим към панаира за недвижими имоти на Eichenstraße/Arena.

Заедно можем да променим нещата!