Κλήση

Μαζί ενάντια στις Εξώσεις και τα εξωφρενικά Ενοίκια
Κάλεσμα στη Διαδήλωση της 6ης Απριλίου, στο Βερολίνο

Οι αυξήσεις στα ενοίκια γίνονται όλο και πιο εξωφρενικές με συνέπεια οι άνθρωποι να ξερριζώνονται και διώχνονται από τα σπίτια τους. Το εμπόριο, τα τοπικά καταστήματα, γειτονιές ολόκληρες ξεκληρίζονται. Σπίτια παραμένουν ξενοίκιαστα και άδεια, ενώ άνθρωποι άστεγοιπαγώνουν από το κρύο.

Κι όμως η περασμένη χρονιά ήταν ενθαρρυντική, καθώς σημαδεύτηκε από πολλαπλές διαμαρτυρίες και δράσεις: 25.000 άνθρωποι διαδήλωσαν μαχητικά τον Απρίλιο του 2018 στο Βερολίνο ενάντια στα δυσθεώρητα μισθώματα και τις εξώσεις. Πολλοί ενοικιαστές / ενοικιάστριες αυτο-οργανώθηκαν σε οικιακές κοινότητες, ενώ κενά σπίτια καταλήφθηκαν και πολλές αναγκαστικές εξώσεις παρεμποδίστηκαν με επιτυχία.
Στο Kreuzberg οι τοπικές πρωτοβουλίες απέτρεψαν με επιτυχία, για πρώτη φορά παγκοσμίως, την εγκατάσταση των γραφείων της Google. Παίρνοντας δύναμη από όλα αυτά, ξεκινάμε πάλι φέτος τις κινητοποιήσεις μεμια μεγάλη διαδήλωση στο Βερολίνο. Παρόμοιες κινητοποιήσεις ενάντια στα εξωφρενικά ενοίκια και τις εξώσεις θα γίνουν σε πολλές ακόμη πόλεις.

Η Αγορά Γεννά Φτώχια – Η Στέγαση είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα

Η κοινωνική ανισότητα στους τομείς της στέγασηςκαι της διαβίωσης δεν αποτελεί νόμο της φύσης, αλλά είναι αποτέλεσμα της υποταγής των βασικών μας αναγκών στους νόμους της αγοράς.

Ακριβώςγια να καταδείξουμε ότι η κατοικία δεν είναι εμπόρευμα, αλλά ανθρώπινο δικαίωμα, θα μαζευτούμε φέτος και θα διαδηλώσουμε στην Έκθεση Ακινήτων του Βερολίνου.

Στην πόλη των διαρκώς αυξανόμενων ενοικίων, όπου μόνον οι λίγοι κατέχουν ό,τι είναι αναγκαίο σε όλους, αντιπαραθέτουμε τη συνοχή, την πολυμορφία και την αλληλεγγύη μας. Γιατί εμείς θέλουμε μια πόλη:

  • η οποία αντί για επιχειρηματικό μοντέλο, θα αποτελεί τον χώρο διαβίωσης όλων –ανε ξάρτητα από την καταγωγή, τη γλώσσα, την ηλικία ή την κατάσταση της υγείας,
  • όπου τα σπίτια θα χτίζονται για να κατοικούνται και όχι για το κέρδος,
  • όπου κανείς δεν θα χρειάζεται να ζει σε προσωρινά καταλύμματα, καταφύγια αστέγων ή στον δρόμο,
  • κι όπου η κατοικία, η γη και η Φύση θα αποτελούν δημόσιο αγαθό.

Απαιτούμε λοιπόν τη ριζική αλλαγή πορείας στην στεγαστική πολιτική και την απαλλοτρίωση των κερδοσκοπικών στεγαστικών εταιρειών. Υποστηρίζουμε τη λύση του στεγαστικού προβλήματος με γνώμονα την κοινωνική ευημερία.

Αντιστεκόμαστε!

Ελάτε στη Διαδήλωση της 6ης Απριλίου 2019, στις 12 το μεσημέρι στην Alexanderplatz, για να βαδίσουμε μαζί προς την Έκθεση Ακινήτων του Βερολίνου στη Eichenstraße/Arena.

Ενωθείτε μαζί μας συμμετέχοντας στις Ημέρες Δράσης από 27 Μαρτίου έως και 6 Απριλίου

Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα!