Kutsu

TULE MIELENOSOITUKSEEN – Vuokrahulluutta vastaan

Berliinin asukkaat siirtyvät yhä enemmissä määrin kaupunkien laidoille – vuokrannoususta johtuen. Vuokra-asunnoista on tullut omistusasuntoja. Naapuristot ovat tuhoutuneet. Sosiaalipalvelut ja pikkukaupat ovat joutuneet lopettamaan toimintansa. Asunnottomien määrä on noussut. Rasismi ja syrjintä ovat vaikeuttaneet asunnon etsintää. Edes kaupungin laitamilta ei löydy enää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Korkeista vuokrahinnoista johtuen, 74 % ihmisistä pelkää menettävänsä asuntonsa tai köyhtyvänsä * Lähes puolet ihmisistä on huolissaan, etteivät he kykene enää maksamaan asuntonsa vuokria seuraavien kahden vuoden aikana**

Nämä epäkohdat ovat järjestelmän aiheuttamia!

Tässä yhteiskunnassa tehdään rahaa asuntojen ja julkisen tilan kustannuksella. Asunnot nähdään tavaroina, joilla tavoitellaan voittoa. Yhä suurempi osuus tavallisten ihmisten palkoista menee vuokraan. Vuokralaiset kilpailevat keskenään edullisesta elintilasta ja sosiaaliasunnoista, joista on pulaa. Ihmisarvoinen asuminen on perustarve ja ihmisoikeus. Siksi periaatteeseen ”voitontavoittelu ennen ihmisten hyvinvointia” on puututtava.

Solidaarisen kaupungin puolesta!

  • kaupungin, joka ei toimi liiketoimintaperiaatteella, vaan tarjoaa elintilan kaikilleriippumatta kansallisuudesta, iästä, fyysisistä rajoitteista tai elintasosta.
  • kaupungin, jossa rakennetaan taloja asumista eikä voitontavoittelua varten
  • kaupungin, jossa ihmisten ei enää tarvitse asua hätämajoituksissa ja tilapäiskodeissa
  • kaupungin, jonka asuinalueista tulee yhteistä omaisuutta

Vaadimme selkeää muutosta kaupungin asuntopolitiikkaan!

Mukaan toimintaan!

Seisomme yhdessä ja rinnakkain tämän kaupungin puolesta! Solidaarisesti – oli meillä sitten omakohtaisia kokemuksia tai ei. Yhä useammat ihmiset toimivat solidaarisesti yhdessä: naapurustossa, kansalaisaloitteiden puolesta, oikeudenkäynneissä ja mielenosoituksissa. Ja usein onnistuneesti: aktiivisuus kannattaa!

TULE MIELENOSOITUKSEEN 14. huhtikuuta kello 14 Potsdamer Platzille. .
Kokoontukaa naapuristossanne ja tulkaa mukaan TOIMINTAPÄIVILLE 04. – 14. huhtikuuta 2018.

* Lähde: Caritas study, January 2018
**Forsa-Umfrage März 2017